Waarom

Design Thinking, wat is dat eigenlijk? Een methode – een aanpak – een cultuur – een manier van denken? Ja, precies: allemaal!

Design Thinking krijgt steeds meer navolging van professionals die betere oplossingen willen leveren aan hun gebruikers; innovatieve oplossingen voor lastige, slecht te vatten problemen. Eigenlijk dus voor alle problemen waar organisaties heden ten dage van wakker liggen.
Design Thinking berust op twee pijlers: empathie en creativiteit.
De voortdurende focus op vroege feedback, prototyping en co-creatie met gebruikers maakt risico’s van innovatie beheersbaar.

Doelgroep

De A4Q Design Thinking Foundation training is bedoeld voor professionals uit business en IT die hun empathie en creativiteit verder willen ontwikkelen, en daarvoor vanuit een goed ontwikkeld theoretisch kader praktische handvatten aangereikt willen krijgen.
Het Design Thinking gedachtegoed sluit zeer goed aan op een Agile aanpak en is een must voor iedereen die met innovatie te maken krijgt.

Resultaat

Wie de A4Q Design Thinking Foundation training heeft gevolgd

  • kent de grondbeginselen van Design Thinking,
  • kent de drie belangrijkste stromingen daarbinnen: Double Diamond, Stanford d.school en Designing for Growth,
  • kent de vier ‘stappen’ waaruit de Designing for Growth aanpak bestaat,
  • heeft geoefend met de tien technieken die binnen Designing for Growth worden toegepast,
  • weet welke omstandigheden nodig zijn voor innovatie.

De training wordt afgesloten met een multiple-choice examen, dat bij slagen leidt tot het Design Thinking certificaat.

Training

Deze 4 dagdelen durende training is afgeleid van de Design Thinking syllabus die u onder andere kunt downloaden op de site van iSQI.
Het is een interactieve combinatie van theorie, oefeningen en proefexamenvragen, en bereidt de deelnemer voor op zowel het examen als de toepassing in de praktijk.
Het examen maakt deel uit van de cursus en wordt gezamenlijk afgenomen aan het eind.