Waarom

Testers in een Agile project zullen hun werk anders inrichten dan bij een traditioneel project.
Zij begrijpen welke waarden en principes ten grondslag liggen aan Agile projecten. Hoe vormen testers een integraal deel van een team met ontwikkelaars en business vertegenwoordigers?

Doelgroep

De Agile Tester Extension training is bedoeld voor testers die al beschikken over basiskennis en wat praktijkervaring van software testen, en die hun werkterrein willen uitbreiden naar Agile projecten.
Men moet het ISTQB Foundation Level certificaat hebben behaald om in aanmerking te komen voor het Agile Tester Extension certificaat.

Resultaat

Een Agile Tester kan

  • samenwerken binnen een multifunctioneel Agile team op basis van de principes en praktijken van Agile software ontwikkeling,
  • bestaande testkennis en -ervaring aanpassen aan Agile kernwaarden en principes,
  • een Agile team ondersteunen in de planning van testgerelateerde activiteiten,
  • relevante methoden en technieken voor testen toepassen in een Agile project,
  • een Agile team helpen bij testautomatisering,
  • waar van toepassing business vertegenwoordigers helpen bij het definiëren van begrijpelijke en testbare user stories, scenario’s, requirements en acceptatiecriteria,
  • samenwerken met andere teamleden en informatie delen via effectieve manieren
    van communicatie.

Training

Deze 4 dagdelen durende training legt uit hoe de basisbeginselen van Software Testen kunnen worden toegepast in een Agile omgeving.
De training is gebaseerd op de ISTQB AT syllabus, die u kunt downloaden op de ISTQB website.
De training bestaat uit theorie, oefeningen en proefexamenvragen, en bereidt de deelnemer voor op zowel het examen als op het in de praktijk werken als tester binnen een Agile team. De cursus zelf is opgezet als een serie sprints en biedt volop praktijkervaring in de Agile manier van werken.
Het examen maakt geen deel uit van de cursus en kan na afloop individueel worden gepland.