Waarom

Met software testen kan men de kwaliteit van IT-systemen vaststellen.
Gedragen ze zich als verwacht? Kunnen ze zonder risico worden gebruikt?
Alleen professioneel testen geeft betrouwbare antwoorden op deze vragen.

Doelgroep

Het Foundation Level is bedoeld voor professionals op zoek naar de grondbeginselen van software testen en praktische kennis over de toepassing ervan. Daarbij horen rollen als testontwerpers, testanalisten, testers, testconsultants, testmanagers, gebruikersacceptanten, ontwikkelaars en functioneel beheerders.
Deze cursus is ook van belang voor projectmanagers, kwaliteitsmanagers, IT-managers, business analisten en management consultants.

Resultaat

CTFL gecertificeerde testers

  • communiceren via een gemeenschappelijke (test)taal efficiĆ«nt en effectief met andere testers en projectleden,
  • begrijpen algemeen aanvaarde testconcepten, het fundamentele testproces, en testaanpakken en -principes om daarmee concrete testdoelen te realiseren,
  • ontwerpen en prioriteren tests met behulp van beproefde technieken; analyseren zowel functionele als niet-functionele specificaties (zoals performance en usability) ten behoeve van alle testsoorten voor systemen van lage tot gemiddelde complexiteit,
  • voeren tests uit volgens afgestemde testplannen, analyse de testresultaten en rapporteren daarover,
  • leggen bevindingen helder en begrijpelijk vast,
  • nemen effectief deel aan reviews binnen kleine tot middelgrote projecten,
  • zijn bekend met verschillende typen testtools en het gebruik ervan, en nemen deel aan het selectie- en implementatieproces.

Training

Deze 6 dagdelen durende training behandelt de grondbeginselen van Software Testen en is gebaseerd op de ISTQB FL syllabus, die u kunt downloaden op de ISTQB website.
Het is een combinatie van theorie, oefeningen en proefexamenvragen, en bereidt de deelnemer voor op zowel het examen als het werken als tester in de praktijk.
Het examen maakt deel uit van de cursus en wordt gezamenlijk afgenomen aan het eind; het kan ook individueel worden gepland na afloop.